Al uw kantooroplossingen op één plek! Persoonlijk advies op maat Scherpe internetprijzen Al ruim 30 jaar ervaring

Dit is hoe u vitaal blijft ondanks die kantoorbaan

Met deze 5 tips blijft u op kantoor vitaler en bent u gezonder bezig, daardoor bent u gelukkiger en productiever.

 1. Te veel zitten is slecht, maar hoe zorgt u er dan voor dat u genoeg beweegt op kantoor? Met sta/zitbureaus stimuleert u dat zitten en staan wordt afgewisseld. Tip: Probeer eens een telefoongesprek staand te voeren.
 2. Minder met de lift
  Ga vaker met de trap. Voeg een spelelement toe aan de trap en collega’s zijn niet er niet meer weg te slaan.
 3. Beweeg kort, maar vaak
  Beweeg per dag niet maar een keer, maar doe dit vele keren gedurende de hele werkdag. Minstens eenmaal per uur even opstaan en bewegen. Eenvoudig, maar heel doeltreffend.
 4. Een goede akoestiek
  Storende geluiden hebben een enorme impact op de productiviteit. Ben je net goed aan het werk, word je uit je concentratie gehaald door het klikkende geluid van hakken of door bellende collega’s. Als u gestoord wordt, kost het gemiddeld twintig minuten voordat u weer op uw oorspronkelijke niveau van concentratie zit. Geluiddempende materialen helpen daarbij.
 5. De lunchpauze is een goede gelegenheid om, samen met collega’s, even de benen te strekken en een rondje te lopen.

Een gezondere leefstijl
Vitaliteit van u en uw collega’s gaat verder dan een gezonde manier van leven en werken alleen. Vitale medewerkers zijn betrokken bij de organisatie. Als je lekker in je vel zit, kun je tegen een stootje. Je hebt er zin in, bent bevlogen in je werk en dat komt u en uw collega’s ten goede. U zorgt voor een gezondere leefstijl door voldoende rust te nemen, gezonder te eten en te drinken, regelmatig te bewegen en op tijd te ontspannen. En natuurlijk: lachen. Lachen is gezond, lachen werkt stressverlagend, pijnstillend en zorgt voor stemmingsverbetering.

Bij D.K.A. ALPHEN B.V. denken we graag met u mee om een passende oplossing voor u te vinden, om vitaal te kunnen werken met de juiste apparatuur en aangenaam meubilair. We bieden u service en advies.

Alle kantoorartikelen op één plek
Eigen bezorgservice, razendsnel thuisbezorgd.
Persoonlijk advies op maat
Eigen lease en reparatieservice
Al ruim 30 jaar kennis en ervaring